*

AbdullahNassir Eurooppalaisuus kukoistaa sananvapaudesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Georgia

Vekkuli Sakasvili

Georgian entinen presidentti ja Odessan entinen kuvernööri nauttii nyt Puolan vieraanvaraisuudesta. Hän on osallistunut sotaan Venäjää vastaan, Maidanleireihin, telttaleireihin Porosenkoa vastaan ja kaikkeen muuhun reippaaseen aktiviteettiin. Ja nimi oli Mikheil Saakashvili.


https://

 

https://

 

Mitähän muuta tämä hyvin aktiivinen veli hopea saakaan vielä aikaan.

Putin politikoi historialla

Venäläiskoulut saivat viime lukukaudella uudet historiankirjat. Valikointi näkyy sisällöissä. 1900-luvun tapahtumia on katseltu Venäjällä viime vuosina uusin linssein. Presidentti Vladimir Putin on arvioinut toista maailmansotaa ja neuvostojohtaja Josif Stalinin tekoja sanoin, jotka ovat hämmästyttäneet ja kummastuttaneet meitä pieniä länsimaalaisia kulkijoita. Koulukirjoja suurempi vaara Venäjän nuorisolle on kuitenkin valtion jokapäiväinen propaganda.

Georgia mielessäni

Georgia julisti vuonna 2004 pyrkivänsä EU:n ja Naton jäseneksi. Yhdysvallat väläytteli mahdollista Nato-jäsenyyttä, amerikkalaiset alkoivat kouluttaa ja aseistaa Georgian armeijaa, ja Georgia tuki Yhdysvaltoja lähettämällä tuhansien sotilaiden joukko-osaston Irakiin. Silloinen Georgian presidentti Mikheil Saakašvili vannoi myös tuovansa Etelä-Ossetian ja Abhasian alueet takaisin Tbilisin hallintaan. Näinhän ei käynyt, nämä yksipuolisesti itsenäiseksi julistautuneet alueet, joiden itsenäisyyden vain Venäjä on tunnustanut, ovat edelleen Venäjän miehittämiä.

Suomi kysymyksessä, vastauksena Venäjä

Ruotsi on entinen suurvalta, mutta suurvalta-aseman menettäminen ei näy aiheuttaneen sille mitään posttraumaattista stressireaktiota. Saksaa on viime vuosisadalla siunattu Joe-setääkin kahjommalla veitikalla, mutta niin vain Saksa on kyennyt tekemään rehellisesti tiliä menneisyydestään. Mutta vihjaapa Venäjälle, että oisko peiliin katsomisen paikka joskus, niin se lyö nyrkkiä pöytää ja karjuu: Propagandaa! Rienausta! Julkijumalattomuutta!

Ukraina, Venäjä ja uusi suomettumisen uhka

Aurinko paistaa taas kirkkaasti Kiovassa ja katujen lämpötila alkaa muistuttaa vähitellen Suomen kesää. Läntisen median raportointi Ukrainasta on tosin vähentynyt vaarallisen paljon ja sota Itä-Ukrainassa näyttäisi muuttuvan ikuiseksi jäätyneeksi konfliktiksi. Samanaikaisesti Ukrainan mustamaalaaminen jatkuu Venäjän mediassa perinteiseen tapaan ja laukaustenvaihtoa on kuultu itärintamalla lähes päivittäin. Pienen Itä-Euroopan ja Keski-Aasian kiertueen jälkeen olen palannut taas todellisuuteen, jota ikäisteni ei pitänyt löytää kuin kaukaa historian lehdistä.

Suomen sisäiset jännitteet voivat lisätä ulkoisia uhkia

Suomessa ovat kasvaneet voimakkaasti sisäiset jännitteet. Useat työmarkkinajärjestöt työntekijäpuolella ja elinkeinoelämän puolella ovat vakavan konfliktin partaalla. Maahanmuuttoasiat ovat nostaneet yhtäkkiä esille monia äärimielipiteitä korkeassa asemassa olevien poliitikkojenkin esittämänä. Jotkut ovat avoimesti valmiita vaarantamaan Suomen välejä muihin EU-maihin ja vastustavat unionin sisäisen sopimisen ja yhdessä tekemisen kulttuuria, minkä pitäisi olla jo euroalueen vakauden ja vapaan liikkuvuuden alueen turvaamiseksi jatkossakin täysin välttämätöntä.

EU on koko maailman sosiaalitoimisto!

EU-komission uusin lahjoituskohde on Georgia! (4) Maa saa EU-veronmaksajien rahoja 46 miljoonaa uuden ohjelman (“Macro-Financial Assistance” (MFA )) (5) kautta. Tämä summa on osa useita EI EU-maita koskevaa kokonaisuutta, jonka kerrotaan kattavan 1,1 miljardia tukea useille EU-ystävämaille! (2)

 

Venäjän naapurina

Venäjällä on Euroopassa 4 naapuria, jotka eivät kuulu NATOon. Yksi on Suomi ja kolme muuta ovat Valko-Venäjä, Ukraina ja Georgia.

Kun Georgia lakkasi myymästä persettään Venäjälle, seurasi Venäjän sotilaallinen aggressio ja itsenäisiksi julistautuneiden Venäjän nukkesatelliittien eroaminen Georgiasta.

Kun Ukraina lakkasi myymästä persettään Venäjälle, seurasi Venäjän sotilaallinen aggressio ja itsenäisiksi julistautuneiden Venäjän nukkesatelliittien eroaminen Ukrainasta.

Toistaiseksi Valko-Venäjä myy persettään Venäjälle.

Mikä on Suomen rooli ja tulevaisuus?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä