Faktaa Iranista

Faktoja Iranista

 

1) Iranin johtajan lausunto Israelin hävittämisestä on väärin käännetty sitaatti. Käännöksen toimitti länteen     Israelilainen ”käännöstoimisto”. Oikea käännös olisi ollut että Israel tulee häviämään historiaan. Toki viime aikoina Iran on vastannut Israelin uhkailuihin saman tasoisella retoriikalla.

2) Iranilla ei ole ydinaseita eikä se ole uhka raskaalla ydinasearsenaalilla aseistautuneelle Israelille.

3) Iran ei ole hyökännyt toiseen maahan yli kahteensataan vuoteen.

3) Iranilla on itsenäinen keskuspankki eikä se ole siten täysin lännen pankkijärjestelmän kontrollissa. Sekös jurppii    bankstereita.

4) Iranin pappisvallan auttoi valtaan 1979 CIA. CIA maksoi Ajatollan majoituksen loistohuvilassa Ranskassa. Shaahi  oli käynyt hankalaksi liittolaiseksi kun hän alkoi yllättäen ajaa oman kansan asiaa. Kuis sit taas kävikään.

5) Iranille ovat myyneet suuren määrän aseita Yhdysvallat ja Israel vuosikymmenien aikana. Kauppa se mikä kannattaa.

6) Iranilla on paljon vaikutusvaltaa Lähi-Idän alueella ja sitä Israel ei suvaitse eli kyseessä on puhdas taistelu hegemoniasta. Israel pitää eniten Saudi-Arabian edustamasta islamista ja haluaa päästä eroon vastakkaisesta poolista.

7) Iran on noudattanut kansainvälisiä sopimuksia toisin kuin Israel joka ei edes ole liittynyt tärkeimpiin ydinaseiden leviämistä estäviin sopimuksiin.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu