AbdullahNassir Eurooppalaisuus kukoistaa sananvapaudesta

Faktantarkastusta Ukrainan vallankumouksesta

Maailma on sanojen vankina.

Muistin virkistykseksi palaan erääseen lempiaiheistani eli Ukrainaan.

Iltasanomien toimittaja Arja Paananen joka on ruotinut Venäjän tekosia maailmalla ei näköjään aina huomaa miten Yhdysvallat sopii mukaan kuvaan kun maailmalla tapahtuu. Noh jotkut tykkää Cokiksesta ja Mäkkäristä.

Rebublikaanisenaattori John McCain Maidanaukiolla puhumassa ja yllyttämässä kansaa vallankumoukseen

(Eihän haiskahda vieraan vallan sekaantumiselta Ukrainan tapahtumiin)

https://

Victoria Nuland ja suurlähettiläs juonimassa

(Eihän haiskahda vieraan vallan sekaantumiselta Ukrainan tapahtumiin)

https://

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Venäjä on laajentanut aluettaan aggressiivisesti jo Ukrainan kustannuksella ja pitää käytännössä kontrollissaan Georgiaan kuuluvia Abhasiaa ja Etelä-Ossetiaa. Venäjä anasti Krimin erikoisjoukkojensa avulla, Itä-Ukrainassa Venäjä toimittaa sotatarvikkeita ja sodanjohtoa niin sanotuille kapinallisille, ja vastikään Kertshinsalmella Venäjä tulitti ukrainalaisia sotalaivoja."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005930526.html?f...

Arja Paananen on kyllä helmi suomalaisten toimittajien joukossa. Kuka tahansa bongaa Venäjän suurlähettilään puheesta viisi virhettä, mutta Paananenpa löysi 23. Herää kysymys, osaako tuo mies puhua totta edes vahingossa. Ja toinen kysymys: pitäisikö miehelle laittaa maahantulokielto? Joku raja paskanpuhumisellakin saisi olla.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Et voi ymmärtää Ukrainan tilannetta jos et ymmärrä kriisin taustoja.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Termi ”Ukrainan kriisi” on harhaanjohtava, sillä Venäjällä on ulkovaltana keskeinen rooli konfliktin synnyttäjänä ja ylläpitäjänä. Venäjän kaappasi Krimin laittomasti, ja myös Itä-Ukrainan sodan provosointi ja ylläpito on Kremlin käsikirjoittama. Venäjä on rikkonut Krimin kaappauksen yhteydessä useita kansainvälisen oikeuden säännöksiä. Lisäksi Venäjä allekirjoitti 1994 Budapestin sopimuksen, jonka mukaan Venäjä takaa Ukrainan itsenäisyyden ja sen rajojen muuttumattomuuden yhdessä Yhdysvaltain ja Britannian kanssa vastineeksi siitä, että Ukraina luopuu neuvostoaikaisista ydinaseistaan.

Viime vuosina Venäjä on käyttänyt ahkerasti YK:n turvallisuusneuvostossa veto-oikeuttaan ehkäistäkseen itselleen epämieluisat päätökset mm. Georgiaa, Ukrainaa ja Syyrian kemiallisten aseiden käyttöä koskien. Venäjä on puuttunut entisen Neuvostoliiton alueella useiden maiden sisäisiin asioihin, esimerkiksi miehittämällä osia Georgiasta ja Ukrainasta sekä pitämällä asevoimiaan Moldovan Transnistriassa. Tässäpä ne taustat tällä erää.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Olivatko John McCain puhe Maidanaukiolla ja Victoria Nuland puhelinkeskustelu suunnitelma vallankumoukseen? Tuskin vallankumousta polkaistaan aivan näin helposti käyntiin. Hakaniemen torille saisi McCain tulla aika monta kertaa puhumaan, ennen kuin Niinistö häipyisi. Joku tolkku pitää sentään olla väitteissäkin.

Kirjoitat, että on hyvä tietää kriisin taustat. Tässä eräs näkemys syistä, eikä aivan uskomaton

https://blogit.iltalehti.fi/milja-kopsi/2016/05/07...

Mikä sai Venäjän puuttumaan sotilaallisesti asiaan? Oliko syynä yhdysvaltalaisten "juonimiset"? Antoivatko ne oikeuden Venäjälle tuoda sotavoimaa Itä-Ukrainaan? Kai se on sentään fakta, vaikka Kreml on systemaattisesti kieltänyt osallistumisensa.

Kuten kirjoitit, on tärkeä ottaa selvää taustoista ja käyttää useampia tietolähteitä kuin vain yhtä.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir Vastaus kommenttiin #24

Victoria Nuland kerskui eräässä puheessa että Yhdysvallat on sijoittanut Ukrainaan yli 5 miljardia dollaria panostuksena kansalaisyhteiskuntaanpidemmällä aikavälillä. Luottavainen sanoo että ovatpa jaloja epäluuloinen taas kysyy paljonko siinä oli lahjuksia vaikutusvallan lisäämiseen.
En käsittele erikseen Venäjän toimia koska Suomen mediat kyllä kertovat auliisti niistä.
Kiinnostukseni salaisiin operaatioihin joilla kaadetaan hallituksia juontaa juurensa jo siihen aikaan jolloin työskentelin amerikkalaisessa yrityksessä joka osallistui Chilen vallankaappaukseen jolla syrjäytettiin Salvador Allende.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #26

Väitteesi vallankumouksesta on typerä. Vallankumouksessa asetetaan johtajat, ei niitä valita vaaleilla. Etkö ymmärrä eroa?

Kun väität tietäväväsi tapahtumien taustat, kerro mitä McCain puhui Maidanilla (kai sinä olet sen puheen kuunnellut?) ja mihin Nulandin 5 miljardia dollaria sijoitettiin Ukrainassa? Luuletko, että se käytettiin usamyönteisten ehdokkaitten vaalirahoitukseen ja äänten ostoon? Kannattiko panostus eli onnistuiko USA saamaan aikaan "vallankumouksen" 5 miljardilla?

Jos todella tunnet Ukrainan asioita, tiedät varmaan, että seuraava "vallankumous" on ensi keväänä, jolloin virkaan asetetaan taas juntan valitsema presidentti:) Niinkö?

Jos vertaat Ukrainan tapahtumia Chileen ja Salvador Allenden syrjäyttämiseen ja itsemurhaan, olet tietämättömämpi taustoista kuin kuvittelin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jos kriisin tausta on Yhdysvaltain yllytys vallankaappaukseen niin onnistuiko se? Tuliko Ukrainaan Yhdysvalloille mieleinen hallitus ja presidentti. Ei tainnut tulla, vai oletko eri mieltä. Oletko tietoinen, että Ukrainassa järjestettiin sekä parlamenttivaalit että presidentin vaalit. Ehkä tarkoitatkin vallankaappauksella näitä vaaleja?

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir Vastaus kommenttiin #25

Porosenko on Yhdysvaltojen asettama nukkehallitsija jonka kannatus on surkea.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #27

Historian valossa Yhdysvallat ei ole tässä synnitön, mutta ei ole Venäjäkään. Venäjä on sekaantunut esimerkiksi Ukrainan vallanvaihdoksiin ja pyrkinyt pitämään maassa Venäjä-mielisen presidentin tai kaatamaan länsimielisen presidentin. Lähestyviin Ukrainan presidentinvaaleihin Venäjä pyrkii vaikuttamaan niin, että Petro Poroshenko ei saisi jatkoa tai että uuden presidentin asema olisi jo valmiiksi vaikea.

Ukrainan johto halusi itse lähestyä Euroopan unionia jo Viktor Janukovitshin aikana, kunnes Venäjä taivutteli Janukovitshin luopumaan aikeesta lupaamalla ison tukipaketin. Kun Janukovitsh syrjäytettiin kansannousussa 2014, Venäjä hajotti Ukrainan kaappaamalla Krimin ja synnyttämällä Itä-Ukrainaan sodan. Kyse ei ole sisällissodasta, vaan Venäjältä käsin johdetusta operaatiosta. Venäjä ei halua lopettaa ensin sotatoimia ja tunnustaa omaa rooliaan Itä-Ukrainassa, vaan se haluaa luoda Ukrainaan ensin pysyvän kahtiajaon ”itsenäisten tasavaltojen” muodossa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

(Eihän haiskahda vieraan vallan sekaantumiselta Ukrainan tapahtumiin)
.....................

Krimin valloitus ja Itä-Ukrainaan tunkeutuminenko ei haiskahda yhtään vieraan vallan sekaantumiselta Ukrainan asioihin :)

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Et voi ymmärtää kriisiä jos et tutki taustoja.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ukrainaan hyökkäys oli laiton toimi eikä mikään putinistin kitinä sitä kiistä. Jenkkisenaattori ei käsittääkseni hyökännyt Venäjälle ja vaikka olisikin, se ei oikeuta Venäjää hyökkäämään rajojensa ulkopuolelle. Jos et tätä ymmärrä, otan osaa.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

En ole putinisti. Käyn tässä vain läpi sitä mitä tapahtui kun Ukrainan laillinen hallitus syrjäytettiin vallankumouksella.
Jenkkisenaattori oli yllyttämässä kansaa vallankumoukseen tuhansien kilometrien päässä Yhdysvalloista. Jos se on sinusta ok sinua ei varmaan haittaa vaikka eduskuntatalon eteen kokoontuvat keltaliivit saavat yllyttäjäkseen vaikka Kanadan parlamentin puhemiehen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Onhan täällä Suomessa ollut vaikka kuinka paljon venäläisiä kansankiihottajia kenraaleista diplomaatteihin uhkailemassa ties millä mutta moneenko maahan Suomi on hyökännyt? Vain roistovaltio hyökkää toisiin valtioihin ja miehittää sen alueita.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir Vastaus kommenttiin #12

Hyökkäys ja miehittäminen voidaan tehdä eri tavoin myös sisältä käsin. Case Ukraina tehtiin sisältä käsin USA:n toimesta.USA:n suurlähetystöstä jaettiin aseita mielenosoittajille. Georgian ent. presidentti Sakashvili toimitti Maidanille georgialaiset sala-ampujat jotka ampuivat sekä poliiseja että mielenosoittajia jne. En tässä käsittele ketjureaktiota joka seurasi kun Venäjä vastasi.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #15

Maidanilla oli enemmän länsimaisia toimittajia kuin mielenosoittajia raportoimassa tapahtumista. Venäjän narratiivi tapahtumista ei oikein kohtaa läntisten demokraattisten maiden riippumattomien tiedostusvälineiden vapaan tiedonvälityksen kanssa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #15

"USA:n suurlähetystöstä jaettiin aseita mielenosoittajille."

Onko tästä mitään näyttöä?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kyllä se syrjäyttäminen tapahtui Venäjän juoksupoika Janukovistshin erottamisella laillisen parlamentin suurella ääntenemmistöllä. Mie oli suuttuttanut kansan Venäjän tahdon mukaisilla päätöksillään.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Eli maan saa valloittaa pala palalta, jos muu kuin venäläinen poliitikko puhuu?

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Tahallista väärinymmärtämistä. Kuka teki vallankumouksen ja miksi?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#8
Kuka teki vallankumouksen?
.......................

Ukrainan kansa.

Vastaa sinä kuka hyökkäsi Ukrainaan ja valtasi Krimin?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Miksi maan edellinen presidentti pakeni ensin Itä-Ukrainaan ja sitten Venäjälle?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Hanki Ukrainan vaaleilla valitun parlamentin pöytäkirjat Janukovitsin erottamisesta niin tiedät miten se tapahtui etkä luule. Sinulta on myös pyydetty kertomaan mihin perustuu väitteesi, että USA lähetystöstä jaettiin mielenosoittajille aseita. On vaikea uskoa sen olevan totta.

On ikävää, että väität tuntevasi tapahtumien taustat, mutta et kuitenkaan pysty osoittamaan mitään lähdettä tai dokumenttia asian todentamiseksi. Pelkkiä väitteitä uskovat vain tosi uskovaiset.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Hyvää faktaa. Kertoo kuka junaili Ukrainan vallankaappuksen, tämän viimeisenkin.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

En sensuroi ketään eli olkaa hyvä vallanpitäjien median uskovaiset

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Presidentti Janukovytš erotettiin 22. helmikuuta 2014 ja hänet etsintäkuulutettiin epäiltynä joukkomurhasta. Tämä tapahtui Ukrainan parlamentin toimesta. Tuota edelsin Janukovytsin lipettiin lähtö ihan vapaaehtoisesti. Ei noita tapahtumia voi lännen piikkiin laittaa. Myös ukrainalaisilla on oikeus osoittaa mieltä huonoa hallintoa vastaan joutumatta murhatuksi.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Aukee on oikeassa.

Janukovytsh otti oma-aloitteisesti hatkat, kun kansa oli kyllästynyt hänen ja hänen valtaklikkinsä tekemisiin. Ukrainaan jäi vaaleilla valittu parlamentti jatkamaan työtään, joten mikäpä "vallankumous" siellä muka tapahtui?

Amerikkalaiset poliitikot kyllä julkisesti osoittivat tukeaan ukrainalaisille. Jos USA olisi ollut "vallankumouksen" kätilönä, sen edustajat eivät olisi tulleet julkisuuteen riekkumaan.

Matti Simonaho

Ukrainan ja muiden maiden kriisen syy Euroopassa - ja niiden seuraamukset.: http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=ukrainan...

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

En ole Ukrainaa seurannut kovin paljon. Vain pari yksityiskohtaa on jäänyt mieleen.

Muistaakseni vuonna 2008 USA:n silloinen ulkoministeri Gondaleeza Rice "lupasi" Ukrainalle, että tämä otetaan NATO:on jäseneksi.

Joitakin vuosia sitten silmääni osui uutinen, jossa USA:n silloisen varapresidentti Bidenin poika oli valittu Ukrainan öljy-yhtiön hallitukseen (olikohan peräti puheenjohtajaksi).

Varmasti joku Ukrainasta enemmän kiinnostunut osaa sanoa noista asioista enemmän ja tarkemmin ja sitten tietysti kaikki yhdessä voimme spekuloida, mitä se tarkoittaa ja mitä siitä voi päätellä; onko se kaikki pelkkää sattumaa (niinkuin Homer Simpson varmaan arvelisi), vai onko siinä nähtävissä jotain muuta (niinkuin Lisa Simpson varmaan väittäisi).

Oma epäilykseni on, että USA hivuttaa aseellista läsnäoloaan lähemmäksi Venäjää. Onko USA sitten toisen maailmansodan jälkeen koskaan jättänyt tilaisuutta käyttämättä tuon tekemiseksi? Miksi se jättäisi sen nyt käyttämättä?

Olen samaa mieltä blogistin tokaisusta "Et voi ymmärtää kriisiä jos et tutki taustoja." Tämä pätee laajemmallakin maantieteellisellä alueella. USA pyrkii ei pelkästään Ukrainassa, vaan myös Korean niemimaalla aseelliseen läsnäoloon mahdollisimman lähellä Venäjää (aiemmin Neuvostoliittoa) ja Kiinaa.

Ukrainan osalta läntinen aivopesumedia kauhistelee Ukrainan itäosan liittymistä Venäjään aivan kuin mitään taustahistoriaa ei olisi olemassa ja Korean niemimaan osalta sama läntinen aivopesumedia tarkastelee Korean sotaa aivan kuin mitään taustahistoriaa ei olisi olemassa. Tässä taustahistoriaa:

http://global-politics.eu/wp-content/uploads/2016/...

The US Imperialists Started the Korean War

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mitähän Venäjällä on Ukrainassa nyt meneillään, kun trollit on käsketty tällaisia edeltäkäsin kirjoittamaan ?

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Kiitos nimittelystä. Toivotaan että eivät rupea sotimaan koska siinä kuolee viattomia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Venäjän on nähty keskittävän joukkojaan Ukrainan vastaiselle rajalle ja pelkojen mukaan Venäjä voisi aloittaa vielä ennen kevään vaaleja uuden hyökkäyksen Itä-Ukrainassa. Mikäli Venäjällä olisi tällaisia suunnitelmia, sille voisi olla edullista varmistella jo etukäteen syyn vierittämistä Ukrainan niskaan.

Toimituksen poiminnat