AbdullahNassir Eurooppalaisuus kukoistaa sananvapaudesta

Suuryritykset manipuloivat netin tietoa

Netti on tulvillaan suuryritysten luomia valhesivustoja ja feikkikansalaisryhmiä joilla koitetaan vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin. Miljardeilla saa ihmeitä aikaan.

Amerikkalainen palkittu toimittaja Sharyl Attkisson kertoo luennolla miten kansan mielipiteitä manipuloidaan.

Esimerkkinä on Wikipedia joka on täysin suuryritysten hallinnassa. Tavallinen kansalainen ei pääse helpolla muokkaamaan wikipediaa.

Lääkeyhtiöt käyttävät hanakasti ns. asiantuntijoita jotka ovat itseasiassa lääkeyhtiöiden palkkaamia lobbareita.

Lääkeyhtiöt ovat perustaneet nettiin lukuisia sivustoja joilla feikki kansalaisryhmä keskustelee lääkeyhtiön tuotteita kehuen ja mainostaen. Sivuoireet ja mahdolliset ongelmat sivuutetaan ja epäilijät hiljennetään välittömästi tai heitetään ulos ryhmistä.

Paljon muutakin käydään läpi ja kieli on englanti:

https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Hyvä kirjoitus taas kerran äärimmäisen tärkeästä aiheesta. Mielestäni yksi tärkeimpiä osaprojekteja yhteiskunnan pelastamiseksi seinään törmäykseltä (kuten tapahtui 1930-luvulla) on se, että saataisiin porukka heräämään näkemään se aivopesu, jolle meitä altistetaan ja on altistettu joka päivä aamusta iltaan syntymästä saakka. Useimmat eivät sitä havaitse ennen kuin se on poissa; aivan kuin kala ei koskaan tule ajatelleeksi elävänsä vedessä -- ennen kuin joutuu kuivalle maalle.

Kun vertaa suomen kielistä ja englannin kielistä Wikipediaa toisiinsa, on helppo huomata ero, varsinkin jos artikkeli koskee sosialidemokratiasta vasemmalle olevaa politiikkaa. Englannin kielisessä Wikipediassa kerrotaan asiallisesti marxismiakin koskevista asioista, kun taas suomen kielinen Wikipedia tuntuu olevan huomattavasti englannin kielistä versiota oikeistolaisemman piirin hallussa.

Suomi on niin pieni kielialue ja perinteisesti oikealle kallellaan, että tämän porukan hallitseminen onnistuu pääomatahoilta huomattavasti helpommin kuin englannin kielisen maailman hallitseminen.

Toimituksen poiminnat