AbdullahNassir Eurooppalaisuus kukoistaa sananvapaudesta

CIA:n toimittajat lännessä

Edesmennyt saksalainen toimittaja Udo Ulfkotte kertoo oman tarinansa.

Hän teki juttuja isolle lehtitalolle Frankfurter Allgemeine Zeitung:ille Saksassa CIA:n toimeksiannosta. Ulf julkaisi myös hyvin myyneen kirjan "Gekaufte journalisten"  mutta sitten sydän petti.

CIA:lla on ollut merkittävä ohjelma vuosikymmenien ajan jolla se on asteittain lisännyt vaikutusvaltaansa mediayhtiöissä länsimaissa voidakseen luoda valheellisia propagandauutisia.

Englantia osaaville on haastattelu tuubissa:

 

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Hän uskalsi tuoda asian julkisuuteen omien sanojensa mukaan koska hänellä ei ollut perhettä jota olisi voitu uhkailla.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Olisi rehellistä sanoa, että Udo Ulfkotte ei ollut pelkästään journalisti, vaan hän oli myös äärioikeistolainen poliittinen aktivisti:

https://en.wikipedia.org/wiki/Udo_Ulfkotte#Politic...

Ulfkotten kaltainen ihminen varmasti näkee harhaisessa mielessään, että tiedotusvälineitä valjastetaan hänen aatettaan vastaan, vaikka sen väitteen todistaminen on äärimmäisen vaikeata. Hänen tavoitteenaan voi hyvinkin olla perinteisen median uskottavuuden murentaminen väitteillään, joita hän ei pysty käytännössä todistamaan.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Wikipedia ei ole sekään mielipiteiden suhteen erityisen luotettava. Ulfkotte on kuitenkin vain yksittäinen lähde, joten hänen ulostuloonsa on suhtauduttava varauksella.

Sinänsä ei ole mitään uutta se, että Länsi-Eurooppalainen ja USA:lainen media on melko vahvasti kontrolloitua. Jo pelkästään mediayhtiöiden konsolidaatio on aiheuttanut niiden tarjoaman mielipidekirjon kapenemista. Mediaa omistavat yhtiöt ovat lähes kaikki suuria, monikansallisia ja edustavat vahvasti globalisaatiomyönteistä koulukuntaa. Osalla niistä on vahva side länsimaiden turvallisuuselimiin ja niiden oletetaan tukevan viranomaisten laatimia nk. virallisia kertomuksia suurta yleisöä hämmentävistä tapahtumista.

Eurooppalaisen mediakontrollin taustalla on myös II maailmansodan jälkeinen tilanne, jolloin pelättiin vahvasti natsismin tai fasismin uutta nousua ja vähän myöhemmin haluttiin torjua kommunismin leviämistä. Näihin aikoihin alkoi muodostua nk. läntinen arvoyhteisö, joka oli vapaan markkinatalouden sekä kansalaisvapauksien asialla totalitarismia vastaan. Siis periaatteessa ihan hyvällä asialla. Neuvostoliiton romahduksen jälkeen kuitenkin tuon arvoyhteisön vastavoima kaatui ja yhteisö joutui yhä enemmän finanssipiirien, suuryhtiöiden ja tiettyjen ajatuspajojen hyvin ekstriimien näkemysten toteuttajaksi ja alkoi saada itsekin totalitaristisia sävyjä korostaessaan markkinoiden valtaa yli kansallisen tason poliittisen päätäntävallan.

Juha Hämäläinen

USAn tiedustelupalvelut, joista nimeltä tunnettuja on 17 kpl, ovat vuosikymmenet manipuloineet mediaa, päättäjiä ja kansoja. Ne ovat kykeneviä aivan kaikkeen salamurhista, vallanvaihtoihin, sotiin, totuuden pimittämiseen lainsäädännön avulla, kiristykseen ja uhkailuun sekä epätoivottujen saattamiseen vaikeuksiin työssä ja taloudessa.

USA on aivan yhtä kursailematon ajamaan etujaan kuin Venäjä on ollut. Näyttöä molemmista on hyllykilometreittäin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ja tuollaisen myllytyksen jälkeen saksalaiset ovat edelleen Euroopan pasifistisin porukka.Toisaalta hyvä niin.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Ja luuleeko herra Nassir että KGB/FSB ei ole mitenkään vaikuttanut mihinkään tiedonvälitykseen lännessä ?
-kun kerrankin olisi molempien synnit samassa bloggauksessa,mutta sitä saa odottaa
Kun linkkiä kgb/fsb synteihin ole,niin lasken tämän east-trolling pläjäyksekssi !

Toimituksen poiminnat