AbdullahNassir Eurooppalaisuus kukoistaa sananvapaudesta

BBC:n haastattelussa Syyrian tapahtumista epäilys

Tässä BBC:n haastattelussa brittiasiantuntija esittää oikeita kysymyksiä Syyrian väitetyistä kaasuiskusta. Kysymykset ovat loogisia ja aiheellisia.

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kun Assadin porukka ja venäläiset saavat vielä muutaman päivän siivota, niin sitten tarkastajat voidaankin päästää paikalle toteamaan, ettei myrkyistä ole havaittavissa jälkeäkään. Jos ei kyse olisi kymmenien ihmisten, joukossa paljon lapsia, murhaamisesta, tälle olisi pakko nauraa...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Olisi tärkeätä tietää ketkä estävät tutkijoiden pääsyn alueelle. Estäjät kun eivät välttämättä ole Syyria ja Venäjä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #4

Siis juuri kohti sitä YK:n turvatiimiä, joka on estänyt tutkijoien pääsyn alueelle, koska alue ei ole turvallinen. Sama tilanne kuin Aleppossa monta kertaa. Aleppossa ampujat olivat ainakin osaksi näitä kapinallisia.

Minusta on aika noloa, että esimerkiksi HS ei ole sanallakaan kertonut YK:n turvatimistä eikä sen päätöksistä, vaan on leimannut hyvin näkyvästi ja selvästi estäjät Syyriaksi ja Venäjäksi.

Tuollaisissa kaupunkitaisteluissa on kuitenkin aika vaikea varmaksi jokaisen ampujan puolta sanoa. Kaiken sortin kapinallisillakin kun on omia omituisia oivalluksiaan.

Toki voi olla että pelkästään Syyria estää tutkijoiden pääsyn alueelle, aivan samoin kuin Israel on estänyt tutkijoiden pääsyn omille alueilleen. Niin valtiot toimivat.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

al Assadin porukoita epäillään 50 myrkkykaasuiskusta sitten rähinän alettua, joten olisiko tämä nyt sitten yllätys.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Oletteko kuulleet sellaisesta kuin YK:n turvallisuustiimi? Ettei vain juuri se ole estänyt tutkijoiden pääsyn alueelle. Näinhän tapahtui usein Aleppossakin.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

CNN:n mukaan isku tehtiin ilman varmuutta kaasuiskusta ja sen tekijästä.
https://edition.cnn.com/2018/04/17/politics/us-syr...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

""We know at least one chemical agent was used," said Mattis."

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

""The U.S. has no evidence to confirm reports from aid groups and others that the Syrian government has used the deadly chemical sarin on its citizens", Defense Secretary Jim Mattis said Friday.""

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Tämä on tätä aikaa jossa jokaista "suurten" lausuntoa ja uutista on syytä epäillä. Venäjä soluttaa mielellään maahan kuin maahan omaa "probagandaansa" suoltavia ihmisiä eikä koskaan osaa sanoa kuka on ja mitä. Yhdysvaltojen presidentti on hänkin tutkinnan alla, suhde Venäjän hallintoon eilen ja tänään. Suomessakin selkeästi Venäjää tukevia ihmisiä on aina radiota ja televisiota myöten. Lausunnot tyyliin: "Ukrainan tapahtumien uutiset on vain valhetta, pelkkää satua." Blogi käsittelee toista asiaa, mutta toin vain esille sen että ihmiset voivat aina sanoa mitä haluavat. Vaikka se olisi täysin totuuden vastaista. "Mikä on totuus" kysyi Pontius Pilatus ennen väärää tuomiotaan. Venäjä vastaan länsi ja kenen puolelle kukanenkin asettuu. https://www.youtube.com/watch?v=jmJLRS7E8zI

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Nähdäkseni aiemmin on todettu hallituksen ohella myös useampien kapinallisryhmien tehneen kaasuiskuja. Siitä minulla ei ole harmainta aavistusta kuka viimeisen iskun teki.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Skripalit ja Syyria,MH-17,itäukraina,krim,,,etc,,aina olen veikannut oikeaa hevosta kun olen kremlin syyllistänyt,riittää että russkit on mukana niin heti voi sanoa että kaiken ne tyrii !

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

...."että kaiken ne tyrii!" En ole Venäjä mielinen jos sitten Yhdysvallat vakuuttaa sen enempää. Yksi henkilö totesi vuosia sitten:"Yhtä sairaita kulttuureja molemmat." Mietin kauan näitä vakoilun aakkosia, muistin miehen joka vakoili Britannian kansalaisena Neuvostoliiton hyväksi. Sitä ei haluttu uskoa todeksi, "yläluokan" ihminen ei tekisi sellaista, mutta kyllä se totta oli. Nyt on uuden "kylmän sodan" aakkosten aika ja vakoilu vastavakoilun kera seuraa toistaan. Likaista peliä kuin kaasuiskut, joiden tekijä on aina joku toinen, mutta ei itse tekijä. https://yle.fi/uutiset/3-8786042

Toimituksen poiminnat