AbdullahNassir Eurooppalaisuus kukoistaa sananvapaudesta

Taas false flag Syyriassa?

Pari viikkoa sitten spekuloitiin useassa vaihtoehtomediassa maailmalla että Syyrian lännen tukemat "kapinalliset" suunnittelevat jälleen näyttävää kaasuiskua josta tullaan syyttämään Assadin hallintoa.

Haukotus sentään tämä niin nähty jo aiemmin.

Kapinalliset ulkomailta rahoitetut palkkasoturit ovat menettäneet pelin mutta vielä ne koittavat saada vedettyä USA:n ja ainakin Ranskan armeijat mukaan sotimaan Syyriaan tekaistulla kaasuiskulla.

Tämä juttu löytyy vielä helposti netistä mutta muitakin on vaikka kuinka paljon.

https://www.rt.com/news/421753-syria-ghouta-chemical-provocation/

 

Uusinta uutta ovat Syyrian armeijan toimittamat valokuvat valtaamiltaan alueilta joissa näkyy esimerkiksi kloorikaasuammus made in Porton Down, Salisbury.

 

https://www.veteranstoday.com/2018/04/08/proof-intel-drop-trump-bolton-b...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Miksi Venäjä käyttää veto-oikeuttaan YK:ssa estääkseen kemiallisten aseiden käytön tutkimisen Syyriassa?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Koska se voi? Koska se epäilee että tutkinta ei ole puolueetonta? Koska se epäilee että syyllisyytensä tulee julki? Onhan noita vaihtoehtoja. Erityisesti en Venäjän johdosta pidä, mutta tästä tapauksesta en lähde kuin arvailemaan ennen kuin lisää tietoja tulee.

Koko YK on munaton muistuttaen edeltäjäänsä Kansainliittoa. Veto-oikeudet muutamalla ydinasemaalla vain alleviivaavat sekoilua monen muun seikan ohessa. En nyt suoraan lähtisi YK:ta purkamaankaan, mutta tuossa on valuvikoja jopa reilusti enemmän kuin vaikkapa EU:ssa. Kovasti toivon että 100-vuoden sisällä meillä (ihmisillä) on siirtokuntia marsissa ja monessa muussa paikassa tämän planeetan ulkopuolella... Yhden pallon varaan ei oikein kannata jättää ihmiskuntaa, koska sekoilemme niin törkeän paljon. Ahneus ja sota tuskin loppuisivat muuallakaan, mutta en kamalasti silti toivo ihmiskunnan loppua.. on niitä hyviäkin puolia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Venäjä siis kokee, että sen on parempi jakaa todistusaineistonsa mediassa, eikä YK:ssa? Venäjä kyllä käyttää turvallisuusneuvostoa hanakasti aina kun sillä on oikeita todisteita ja mitä tahansa syytöksiä muita kohtaan mutta jostain syystä kemiallisten iskujen kohdalla se ei halua viedä todisteita merkittävimmälle kansainväliselle näyttämölle vaan tiputtelee niitä vaihtoehtomediaan?

YK voi olla toimijana kovin voimaton mutta sillä on Venäjällekin erittäin paljon arvoa politiikan näyttämönä. Jos sillä olisi merkittäviä todisteita niin se tarjoaisi ne heti. Nyt todennäköisesti tietää etteivät tutkimukset menisi Syyrian hallinnon kannalta hyvin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #7

Venäjä toimii kuten toimii, koska pystyy. Yhtä hyvin USA toimii kuten pystyy ja veto-oikeudella blokkaa omat intressinsä esim. Israelin kohdalla. Suurvaltojen/ydinasevaltojen etuoikeuksiahan nuo ovat ja minkäs teet.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #8

Kysymykseni oli kohdistettu blogistin väitteitä kohtaan. Jos kyseessä olisi false flag -isku, josta Venäjällä on todisteita niin se veisi asian varmasti turvallisuusneuvostoon. Nyt se haluaa peitellä Syyrian hallinnon joukkojen osuutta iskuissa ja käyttää veto-oikeuttaan.

Tiedän kyllä, että suurvallat toimivat noin koska pystyvät siihen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Yhdysvaltain ja Venäjän suhteet ovat kaasuiskun takia absoluuttisessa nollapisteessä. Venäjälle kelpaa nyt tuki vähän epämääräisemmistäkin maista. Siksikö Pohjois-Korean ulkoministeri lensi tänään Moskovaan?

http://tass.com/world/998487

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) käsityksen mukaan Syyrian hallinto on kaasuiskun takana. Soinin mukaan Syyrian kaasuiskuissa käytetty kaava on johdonmukainen ja toistuva. Syyrian taktiikka on iskeä kohteisiin siviiliuhreista piittaamatta, jotta viimeiset taistelijat poistuisivat ja kaupunki saataisiin haltuun, Soini sanoo STT:lle."

http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/presidentti-...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Soinikin voi olla joskus harvoin oikeassa, vaikka muutoin olisikin ikävä ihminen. Saattanee olla tässä oikeassa.

----------------

Sivuhuomautuksena blogistin käyttämä https://www.rt.com on eh, aiiii-ii-ka kaukana puolueettomuudesta ;)

Muistelen osin samaa tuosta https://veteranstoday.com -sivustosta. Pikagooglauksella ensimmäinen arvio sivusta ... venäläisiä, kiinalaisia, salaliittoteoristeja, you-name-it:
http://realorsatire.com/veteranstoday-com/

Toki jokainen puolueellinenkin sivusto joskus tuottaa faktoja sisältävää tekstiä. Toden ja valheen osittainen sekoittaminen on aika tärkeää mikäli haluaa myös valheen uppoavan lukijoilleen. Melko wanha propagandakeino.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Tässä vähän jo vanhahko linkki flaamilaisen papin pastori Maesin haastatteluun, jossa hän kertoo silminnäkijänä kokemistaan false-flag operaatioista Syyriassa:

https://mvlehti.net/2017/08/28/pastori-maes-syyria...

Valitan, että linkki on MV-lehteen, jolle jotkut ovat allergisia, mutta siitä löytyy myös tiedot alkuperäisestä haastattelusta.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Luin aikanaan saman haastattelun. Kyseessä on kristitty pappi joka seurasi paikan päällä miten ulkomailta tulleet palkkasotilaat alkovat värvätä paikallisia Assadia vastaan.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Suoranaista välttämätöntä hyötyä en näe tällä kaasuiskulla olevan Venäjälle tai Assadille. Edellinen iski tuli het sen jälkeen, kun Obama oli ilmoittanut kaasun käytön olevan ratkaiseva USA:n puuttumiselle tilanteeseen. Tällä kertaa heti Salisburyn iskun jälkeen, kun lännessä ollaan vielä herkässä mielentilassa. Miksi tälläisen riskin ottaminen kannattaisi?

Mikään länsimaa ei ole ilmoittanut tietääkseni olevan vastareaktion takana. Luulisi jonkin maan olleen lentokentälle ammuttujen ohjusten takana.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Mielenkiintoista mutta kun menen puheenvuorovalikkoon ja klikkaan auki valikon kodasta tuoreimmat tämä artikkeli ei näy minulla ollenkaan! Kevytsensuuriako?

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Tämä blogialusta ja kommentointitekniikka on toiminnaltaan surkea. Buginen siis. Sensuuriin en usko.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Todennäköisesti, koska ei näy enää minullakaan.

Toimituksen poiminnat