AbdullahNassir Eurooppalaisuus kukoistaa sananvapaudesta

Taas false flag Syyriassa?

Pari viikkoa sitten spekuloitiin useassa vaihtoehtomediassa maailmalla että Syyrian lännen tukemat "kapinalliset" suunnittelevat jälleen näyttävää kaasuiskua josta tullaan syyttämään Assadin hallintoa.

Haukotus sentään tämä niin nähty jo aiemmin.

Kapinalliset ulkomailta rahoitetut palkkasoturit ovat menettäneet pelin mutta vielä ne koittavat saada vedettyä USA:n ja ainakin Ranskan armeijat mukaan sotimaan Syyriaan tekaistulla kaasuiskulla.

Tämä juttu löytyy vielä helposti netistä mutta muitakin on vaikka kuinka paljon.

https://www.rt.com/news/421753-syria-ghouta-chemical-provocation/

 

Uusinta uutta ovat Syyrian armeijan toimittamat valokuvat valtaamiltaan alueilta joissa näkyy esimerkiksi kloorikaasuammus made in Porton Down, Salisbury.

 

https://www.veteranstoday.com/2018/04/08/proof-intel-drop-trump-bolton-b...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Miksi Venäjä käyttää veto-oikeuttaan YK:ssa estääkseen kemiallisten aseiden käytön tutkimisen Syyriassa?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Koska se voi? Koska se epäilee että tutkinta ei ole puolueetonta? Koska se epäilee että syyllisyytensä tulee julki? Onhan noita vaihtoehtoja. Erityisesti en Venäjän johdosta pidä, mutta tästä tapauksesta en lähde kuin arvailemaan ennen kuin lisää tietoja tulee.

Koko YK on munaton muistuttaen edeltäjäänsä Kansainliittoa. Veto-oikeudet muutamalla ydinasemaalla vain alleviivaavat sekoilua monen muun seikan ohessa. En nyt suoraan lähtisi YK:ta purkamaankaan, mutta tuossa on valuvikoja jopa reilusti enemmän kuin vaikkapa EU:ssa. Kovasti toivon että 100-vuoden sisällä meillä (ihmisillä) on siirtokuntia marsissa ja monessa muussa paikassa tämän planeetan ulkopuolella... Yhden pallon varaan ei oikein kannata jättää ihmiskuntaa, koska sekoilemme niin törkeän paljon. Ahneus ja sota tuskin loppuisivat muuallakaan, mutta en kamalasti silti toivo ihmiskunnan loppua.. on niitä hyviäkin puolia.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Venäjä siis kokee, että sen on parempi jakaa todistusaineistonsa mediassa, eikä YK:ssa? Venäjä kyllä käyttää turvallisuusneuvostoa hanakasti aina kun sillä on oikeita todisteita ja mitä tahansa syytöksiä muita kohtaan mutta jostain syystä kemiallisten iskujen kohdalla se ei halua viedä todisteita merkittävimmälle kansainväliselle näyttämölle vaan tiputtelee niitä vaihtoehtomediaan?

YK voi olla toimijana kovin voimaton mutta sillä on Venäjällekin erittäin paljon arvoa politiikan näyttämönä. Jos sillä olisi merkittäviä todisteita niin se tarjoaisi ne heti. Nyt todennäköisesti tietää etteivät tutkimukset menisi Syyrian hallinnon kannalta hyvin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #7

Venäjä toimii kuten toimii, koska pystyy. Yhtä hyvin USA toimii kuten pystyy ja veto-oikeudella blokkaa omat intressinsä esim. Israelin kohdalla. Suurvaltojen/ydinasevaltojen etuoikeuksiahan nuo ovat ja minkäs teet.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #8

Kysymykseni oli kohdistettu blogistin väitteitä kohtaan. Jos kyseessä olisi false flag -isku, josta Venäjällä on todisteita niin se veisi asian varmasti turvallisuusneuvostoon. Nyt se haluaa peitellä Syyrian hallinnon joukkojen osuutta iskuissa ja käyttää veto-oikeuttaan.

Tiedän kyllä, että suurvallat toimivat noin koska pystyvät siihen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Yhdysvaltain ja Venäjän suhteet ovat kaasuiskun takia absoluuttisessa nollapisteessä. Venäjälle kelpaa nyt tuki vähän epämääräisemmistäkin maista. Siksikö Pohjois-Korean ulkoministeri lensi tänään Moskovaan?

http://tass.com/world/998487

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) käsityksen mukaan Syyrian hallinto on kaasuiskun takana. Soinin mukaan Syyrian kaasuiskuissa käytetty kaava on johdonmukainen ja toistuva. Syyrian taktiikka on iskeä kohteisiin siviiliuhreista piittaamatta, jotta viimeiset taistelijat poistuisivat ja kaupunki saataisiin haltuun, Soini sanoo STT:lle."

http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/presidentti-...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Soinikin voi olla joskus harvoin oikeassa, vaikka muutoin olisikin ikävä ihminen. Saattanee olla tässä oikeassa.

----------------

Sivuhuomautuksena blogistin käyttämä https://www.rt.com on eh, aiiii-ii-ka kaukana puolueettomuudesta ;)

Muistelen osin samaa tuosta https://veteranstoday.com -sivustosta. Pikagooglauksella ensimmäinen arvio sivusta ... venäläisiä, kiinalaisia, salaliittoteoristeja, you-name-it:
http://realorsatire.com/veteranstoday-com/

Toki jokainen puolueellinenkin sivusto joskus tuottaa faktoja sisältävää tekstiä. Toden ja valheen osittainen sekoittaminen on aika tärkeää mikäli haluaa myös valheen uppoavan lukijoilleen. Melko wanha propagandakeino.

Tomi Vaalisto

Ainakin "lähdetietoina" on putinismin äänekkäimmät propagandaämyrit: RT ja Veteranstoday.

Voi olla, että niissä on etukäteen pohjustettu tulevia kaasuiskuja kaikkia muita syyttäen.

Me suomalaiset kyllä muistamme Mainilan laukaukset, joista itänaapuri sai tekosyyn aloittaa Talvisodan.
Virolaiset muistavat Metallist -laivan, jonka Puna-armeija upotti, mutta syytti siitä virolaisia ja sai siitä syyn Viron miehitykseen.

Gerogiassa ota alkoi 1. elokuuta 2008 kun Venäjän tukemat osseettiseparatistit alkoivat tulittaa georgialaisia kyliä kranaateilla.Nuo tykistöhyökkäykset rikkoivat vuoden 1992 tulitaukosopimusta.
Georgia vastasi ja Venäjä sai tekosyyn miehittää osan Georgiaa.

Krim miehitettiin kun venääispropagandan mukaan "fasistit ja natsit" olivat hyökkäämässä Krimille.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Ja natsit saivat syyn hyökätä Puolaan tekaisemalla rajalla murhia.. Ja USA keksi kaikenlaisia kamalia aseita olevan Irakissa. Onko mikään sota alkanut ilman propagandaa?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Jonkun toisen tahon sekoilu ei oikeuta Venäjän sekoiluja tai tässä tapauksessa liittolaisensa Syyrian sekoiluja. Fasistit tietenkin järjestivät false-flagejä siinä missä Stalinkin... sehän oli tavoitteen kannalta loogista, ja varmasti oman moraalin saa moni väännettyä sellaisten "oikeutettujen" valheiden taakse. Ei tarvitse toiseen maailmansotaan saakka mennä.

Olin itsekin Irakin toista sotaa vastaan. Ekan Bushin aikaan en ollut vielä edes politiikasta kiinnostunut. Colin Powell nolasi itsensä ja on sitä osannut sentään jälkikäteen katua.

Hussein oli diktaattori ja aiheutti kärsimystä. Toisaalta meillä ei olisi ollut ISISiä kaikella todennäköisyydellä mikäli hänet olisi jätetty valtaan ja sen jälkeen sekopää-poikansa perijöinä. Mutta jälkikäteen voi sanoa mitä tahansa eikä voi tietää varmuudella miten asiat olisivat kehittyneet.

Propaganda kuuluu usein sotiin, koska on helpompi sotia tahoa vastaan, jonka ihmiset (tai ainakin johto) on osin edes demonisoitu.

Tomi Vaalisto

" USA keksi kaikenlaisia kamalia aseita olevan Irakissa"

Pelkkää propagandaa.
Irakilla oli kemiallisia aseita. Ongelma syntyi kun Saddam heitti YKn asetarkastajat maasta 1998 rikkoen rauhansopimusta eikä asiaa pystytty tarkastamaan. Asiasta neuvoteltiin lähinnä Turkin välityksellä vuosikausia ilman tulosta.
Jenkkien kärsivällisyys loppui 911 iskujen jälkeen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #12

Ehkä oli ehkä ei, mitä väliä sen... tulokset olivat sitten mitä olivat. No ISIS on kaiken sotkun jälkeen vihdoin osin lyöty, ja irakilaisille voi toivoa parempaa tulevaisuutta kaikkien hirveyksien jälkeen. En ole nyt kamalan toiveikas kuitenkaan - pessimisti ei ainakaan pety.

****************************
"Jenkkien kärsivällisyys loppui 911 iskujen jälkeen."

Varmasti loppui ymmärrettävästikin, ja sen varjolla sai myytyä kaikenlaista... uusia terroristilakeja, Irakin sodan, jne.
Bin Laden ei ollut kyllä sielläpäinkään, mutta sivuseikka. Varmuuden vuoksi kai mainittava etten ole 9/11 -salaliittoteorioihin uskova.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #13

Asetarkastajat raportoivat Irakin joukkotuhoaseista tammikuussa 2003:

"Asetarkastajien johtaja Hans Blix on luovuttanut asetarkastajien väliraportin Irakin asetarkastusten sujumisesta YK:n turvallisuusneuvostolle. Luovutustilaisuudessa New Yorkissa maanantaina puhunut Blix sanoi, ettei Irak ole vieläkään aidosti hyväksynyt vaatimusta joukkotuhoaseiden riisunnasta.

Blixin mukaan Irakilta saadut tiedot ovat olleet sekä ristiriitaisia että puutteellisia. Irakin viime vuoden lopulla antama aseselonteko ei mm. kerro, onko selonteossa mainitut 6 500 kemiallisen aseen taistelukärkeä jo hävitetty."

https://yle.fi/uutiset/3-5126480

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #12

Saddam kunnostautui useaan otteeseen kaasuiskuin maan pohjoisosan siviilejä vastaan, kuten varmasti on hyvin vielä useammilla muistissa.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #16

Niinpä.
Irakin armeija tappoi lisäksi kaasuiskuilla kymmeniä tuhansia iranilaissotilaita https://en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_chemical_attac...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #16

Muistissa on. Eri asia oliko tuo Irakin sota kannattava loppupeleissä. Noihin kaasuiskuihin ei vedottu sotaa aloitettaessa, vaan osin keksittyihin todisteisiin. Hussein oli piru mieheksi toki.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Tässä vähän jo vanhahko linkki flaamilaisen papin pastori Maesin haastatteluun, jossa hän kertoo silminnäkijänä kokemistaan false-flag operaatioista Syyriassa:

https://mvlehti.net/2017/08/28/pastori-maes-syyria...

Valitan, että linkki on MV-lehteen, jolle jotkut ovat allergisia, mutta siitä löytyy myös tiedot alkuperäisestä haastattelusta.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Luin aikanaan saman haastattelun. Kyseessä on kristitty pappi joka seurasi paikan päällä miten ulkomailta tulleet palkkasotilaat alkovat värvätä paikallisia Assadia vastaan.

Tomi Vaalisto

Aika tyypillistä - trollit käyttävät monesti "todisteena" haastatteluja ja niiden videoita.

Tässä on Globalrecearch -trollin julkaisema video, jossa "silminnäkijä" kertoo kun hävittäjä ampui alas malesialaiskoneen Ukrainan yllä kesällä 2014 : https://www.youtube.com/watch?v=qp5w8HKFnfI

Toinen "todiste" samasta aiheesta: https://www.youtube.com/watch?v=MDsyLClpfI8

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Paljonko saat palkkaa Natolta? Olet aina kommentoimassa 24/7 jokaista artikkelia.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #19

Ja höpö höpö - blogisi on ainoa, jota olen kommentoinut tällä hetkellä Puheenvuoron 1. sivulla näkyvissä kirjoituksissa.

Voit tarkastaa asian ihan itse kun klikkaat profiiliani.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Kysymyksessä oli aivan samanlainen belgialainen sanomalehti kuin meidän Hesarimme. Voit tietysti kutsua sitä miksi haluat, mutta sekä YLE:n ja Hesarin sekä muidenkin länsimaisten uutistoimistojen tiedot ovat peräisin "kapinallisilta" ja Human Observatory for Human Rights "järjestöltä", joka on käytännössä yhden miehen, Coventryssa Isossa-Britanniassa asuvan Rami Abdulrahmanin ylläpitämä järjestö. Hän on kertonut olevansa pitkäaikainen Syyrian oppositioaktivisti ja organisoineensa mielenosoituksia Syyrian Lontoon suurlähetystön eteen.

Oma mediamme YLE:kin erehtyi kerran kertomaan Syyriassa asuvista kristityistä, joilla oli suhteellisen turvallinen asema mutta jotka pelkäsivät tulevaisuutta, jos sunnikapinalliset pääsisivät valtaan. Nythän YLE välittää kritiikittä samoja uutisia kuin muukin "valemedia", Trumpin luonnehdintaa lainatakseni.

Kapinallisten someen tuottamat videot on monesti todettu lavastetuiksi, samat näyttelijät ja vanhemmiltaan ryöstetyt "lapsiuhrit" esiintyvät niissä paikasta ja ajasta toiseen.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Suoranaista välttämätöntä hyötyä en näe tällä kaasuiskulla olevan Venäjälle tai Assadille. Edellinen iski tuli het sen jälkeen, kun Obama oli ilmoittanut kaasun käytön olevan ratkaiseva USA:n puuttumiselle tilanteeseen. Tällä kertaa heti Salisburyn iskun jälkeen, kun lännessä ollaan vielä herkässä mielentilassa. Miksi tälläisen riskin ottaminen kannattaisi?

Mikään länsimaa ei ole ilmoittanut tietääkseni olevan vastareaktion takana. Luulisi jonkin maan olleen lentokentälle ammuttujen ohjusten takana.

Tomi Vaalisto

Assad on kuitenkin piirittänyt Itä-Ghoutaa vuodesta 2013 eikä ole pystynyt murtamaan vastarintaa. Kaupunkisota on kuluttavaa ja varsinkin hyökkääjältä kaatuu miehiä. monissa kaupunkitaisteluissa voittaja on käyttänyt hyvinkin brutaaleja keinoja vastarinnan nujertamiseksi. Hyviä - tai huonoja - esimerkkejä ovat vaikkapa Groznyi, Aleppo ja Mosul.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Niin kai. Olipa tyhmä, kun päätti käyttää kaasua heti Salisburyn jälkeen. Ehkä ei tullut aiemmin mieleen.

Miksi mikään länsimaa ei ole ilmoittanut (tietääkseni) olleensa vastaiskun takana.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #26

Tuollaisessa paikassa taisteluolosuhteissa voi käydä mitä tahansa ja klooria käytetään perinteisesti veden puhdistamiseen. Sitä on ihan varmasti tuollakin. Litrasta nesteklooria höyrystyy ilmakehän paineessa vajaat puoli kuutiota kloorikaasua, joka on ilmaa painavampaa.
Pari tynnyriä klooria raunioihin niin kellareissa on aika ikävä olla. Siihen hommaan ei tarvita kovin montaa ukkoa

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Mielenkiintoista mutta kun menen puheenvuorovalikkoon ja klikkaan auki valikon kodasta tuoreimmat tämä artikkeli ei näy minulla ollenkaan! Kevytsensuuriako?

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Tämä blogialusta ja kommentointitekniikka on toiminnaltaan surkea. Buginen siis. Sensuuriin en usko.

Tomi Vaalisto

Totta - minä en ole ainakaan ottanut yhteyttä ylläpitoon.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Todennäköisesti, koska ei näy enää minullakaan.

Toimituksen poiminnat