AbdullahNassir Eurooppalaisuus kukoistaa sananvapaudesta

Me päätämme mitä sinä ajattelet

Mika Brzezinski sen sanoi: "Meidän tehtävämme on kontrolloida mitä ihmiset ajattelevat". Totuus ei merkitse valtamedialle mitään silloin kun se ei sovi omaan agendaan. Joka muuta kuvittelee on hyväuskoinen hölmö.

 

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Meillä on medialla sama agenda täälläkin. En tiedä mihin kokemukseen ja tietoon nämä toimittajat perustavat oikeutensa määrittää oikeat ja väärät mielipiteet.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Arvelisin, että samaan tapaan kuin sinäkin.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

En usko nimikaimani olevan vasemmistolainen, eikä narsisti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #4

Muodostavatko vain vasemmistolaiset narsistit mielipiteensä kokemuksiensa ja tietojensa perusteella? Lienen tuosta päätellen vasemmistolainen narsisti. Jälkimmäinen on tietysti totta, mutta tuo ensimmäinen pääsi yllättämään.

Juha Hämäläinen

No Max minulla on aivan eri rooli kuin median edustajilla. Heillä on suuri yhteiskunnallinen tehtävä ja vastuu, minulla ei vastaavassa määrin, jos ollenkaan. Lisäksi en ole filtteroimassa oikeita ja vääriä mielipiteitä kuten toimittajat tekevät usein perusteluitta.

Kirjoitan aiheista, joista tiedän ja olen niitä tarkkaan seurannut. Ja toisekseen ilmaisen onko kyse mielipiteestäni vai faktasta. Toimittajat harvoin tätä tekevät. Niin ja minulla ei ole mihinkään ismiin tai valtavirtaan perustuvaa agendaa, mutta toimittajilla on. Lokeroitunut ja siiloutunut ajattelu ei ole kovin älykästä.

Eli kyllä tässä nyt vähän vertailit väärin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #10

Toimittajia on aivan laidasta laitaan. Kaikilla meillä on mielipiteitä, myös toimittajilla. Mielipiteen muodostaessamme valitsemme oikean mielipiteen ja määritelmällisesti muista mielipiteistä tulee silloin 'vääriä'. Ammattitaitoinen toimittaja osaa kuitenkin uutistoimituksessa esittää asiansa ilman että tuo oma mielipide värittää viestin. Toki kantaa ottavissa teksteissä, kuten pääkirjoituksissa ja kolumneissa, mielipiteitä nimenomaan kuuluukin tuoda esille.

Se mihin blogisti tarttui, että toimittajilla on näkökulma, tasapainottuu moninaisuudessa. Jos lehdistön asema tiedonvälittäjänä romutetaan, häviää johtajan vahtiminen ja kyseenalaistaminen. Lehdistönvapaus ja lähdesuoja ovat demokratiamme yksi tukipilari. Niillä jotka eivät pidä olemassaolevien toimitusten linjauksista on mahdollisuus kustantaa omat julkaisunsa.

p.s. Vaikka et filtteröinytkään mielipidettäni klassifioit sen äsken kuitenkin vääräksi.

p.p.s Ethän vain tullut lokeroineeksi toimittajia yleistämällä? Sehän ei olisi kovin älykästä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Some-aikakaidella on helppo poimia jyvät akanoista.

Omaan äänestyspäätökseeni ei vaikuta se mitä ehdokas telkussa puhuu vaan oikeat mielipiteet näkyvät jo ehdokkaan Some-virrassa.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

En puhunut tässä mitään ehdokas Donaldista vaan siitä miten media manipuloi todellisuutta vallanpitäjien eduksi. CIA:n entinen johtaja Willian Casey sanoi suurin piirtein näin: Tiedämme että disinformaatio-ohjelmamme on valmis kun kaikki mitä amerikkalaiset uskovat on valetta.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Donald manipuloi aivan itse itseään mitä älyttömimmillä sananparsilla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomalaisesta valtamediasta puhuvat vain he jotka eivät vaivaudu lukemaan, katselemaan ja kuuntelemaan tiedonvälitystä monipuolisesti. Pari tuntia kirjaston lehtisalissa kyllä avaisi silmät sille tosiasialle ettei mitään valtamediaa ole olemassakaan siksi monipuolista on tarjonta suomalaisessa tiedonvälityksessä.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Pari suurta tietotoimistoa on lähteenä kansainvälisille uutisille koko Suomen lehdistökentässä. Kyseiset uutistoimistot ovat jääneet historian saatossa lukuisia kertoja kiinni valheiden levittämisestä mutta niitä käytetään silti lähteinä. Irakin sotaan johtaneet valheet esimerkiksi levisivät kansainvälisten uutistoimistojen kautta myös Suomeen.

Juha Hämäläinen

Näin uutisointi maailmalta tapahtuu. Suurten uutistoimistojen jutut kopioidaan edes niiden oikeellisuutta selvittämättä. Kylätason jutuista Suomessa ei nyt ollut kyse tässä jutussa.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Nassirin levittämä juttu on hyvä esimerkki siitä, miten suurella tarkoitushakuisuudella ja pahalla tahdolla voidaan tekaista valhe, jota sitten jotkut vielä levittävät totena eteenpäin.

Toimittaja Brzezinski ei sano "It's our job to control what people think" - hän ei sano mitään sinne päinkään.

Lähetyksen vetäjä katkaisee Brezezinskin puheenvuoron kesken, ja jos tarkoitushakuisesti sitten yhdistelee mitä MB on sanonut, niin sanoista voi tehdä oheisen valheen. Mutta MB ei todellakaan sano sitä mitä Youtube -videon koostaja ja Nassir hänen väittävät sanoneen tai edes tarkoittaneen.

Kysynkin: Mikä on Nassirin motiivi levittää tuota valhetta?

Toimituksen poiminnat