AbdullahNassir Eurooppalaisuus kukoistaa sananvapaudesta

Yle ylistää saatananpalvojia

Ylen nettisivuilta löytyy mairea ja ylistävä kirjoitus ihmishirviöstä nimeltään Aleister Crowley.

Pitäisin artikkelia uutena pohjanoteerauksena Yleltä. Jään odottamaan juttua jossa kehutaan Harvey Weinsteinia ja haukutaan hänen uhrejaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10023113

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Olet elävä todiste siitä, että tieto lisää tuskaa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

En nyt näkisi kirjoitusta ylistävänä, lähinnä palana historiaa.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Saatanaa tuskin on olemassa, voit hengittää vapaasti.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Näin luulee Pulkki,

en tosin käsitä millä perusteella.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ylistystä en löytänyt. Vinksahtaneen huijarin kylläkin. Siinä mielessä kyllä taisi olla fiksu mies, että ymmärsi miten tehokas työkalu uskonto voi olla oman edun ja omien päämäärien edistämiseksi.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Kriistillinen kirkkohan se palvelee Saatanaa. Kasteessa manataan Saatanaa/perisyntiä pois lapsesta.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki
Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki Vastaus kommenttiin #8

Perisynti on eri asia ja lapsikaste on teologisesti hyvin ongelmainen... Ei siinä kuitenkaan Isää Perkelettä manata, ainakaan mielestäni.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn Vastaus kommenttiin #12

Linkissä on vanha kastekaava. Katolisilla vielä voimassa. Mietipä myös hätäkastetta.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Pala historian omituisuuksia. Taiteilijapiireistä löytyy joka
lähtöön. Muistuu mieleen Salvador Dali, joka pukeutui kalansuomuihin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mikä hänestä tekee ihmishirviön?

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Vaikuttaa kohtuu harmittomalta hepulta noin äkkiseltään.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Normaali, tolkun britti, noin suurinpiirtein.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Hänellä on monissa tunnetuimmissa valokuvissa, jotka ovat tuossa Ylen artikkelissakin, aivan upean tuima katse. Itsekin olen joskus yrittänyt, mutta pahan silmän mestari on mestari syystä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ihan kuule tunnin radio-ohjelmakin löytyy:
https://areena.yle.fi/1-4296902
Ja tuo ohjelma on yksi jakso hyvin kirjavassa sarjassa. Ei siis kannata vauhkoontua.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Yle ylistää saatananpalvojia
........

Mitäs kummaa siinä on?

Sadat miljoonat ihmiset ylistävät Jeesusta joka viskaa ihmisiä liukuhihna tyylillä helvetin kidutukseen.

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Perttu Häkkinen on ylen toimittajista oman näkemykseni mukaan paras.Useimmat hänen kollegansa omaavat vahvan agendan jota haluavat julistaa.Perttu on perinteinen kunnon journalisti joka kertoo mielenkiintoisista ilmiöistä ja ihmisistä sotkematta siihen omaa näkemystään.Ne jotka eivät tätä pysty hyväksymään pysyköön omissa suppeissa kuplissaan ja seuratkoon vain omanmielistä joojoojournalismia.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Ketjun aloittaja on hysteerikko. Suomalaista tiedotusvälineissä esiintyy jos jonkinlaisen hullun(kuristen) ajattelijoiden pölhöyksistä kertomusta. Ne ovat hyviä rokotetta hoopoutta vastaan. Toki niitä löytyy kaikista kulttuureista. Ei pitäisi villiintyä aina joka hörhöstä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Meretvuon mukaan Crowleyn uskonnollis-filosofisen järjestelmän tietyt yhteiskunnalliset puolet voivat kauhistuttaa nykyihmistä, koska ne eivät sovi kovinkaan hyvin yhteen demokraattisen ja ihmisarvoa korostavan ajattelun kanssa. Järjestelmässä ihmiset jaetaan orjiin ja kuninkaisiin."

Orjat ja kuninkaat, äärimmäinen dekadenssi, väitetyt ihmisuhrit ym. Aleister Crowley'in liitetty tapakulttuuri tekee vähintään ymmärrettäväksi sen, että varoittava sormi nousee pystyyn jossain. Kiitos blogistille.

Kuten odottaa sopii herkimmin nostaa meteliä se kuoro, jonka mukaan kaikki moralisointi Crowleyn edustamien oppien suhteen on tarpeetonta, jopa pahasta.

Toki suuri enemmistö varttuneesta väestä osaakin suhtautua Crowleyn oppeihin asiaankuuluvan pidättyvästi. Mutta esim. varhaisnuorison kohdalla tilanne on toinen. Ihmisarvoisen yhteiskunnan itsesuojeluvaiston pitäisi nostaa esiin tämänkaltaisten ilmiöiden kohdalla selkeää moraalista 'arvojohdattelua'.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Minusta koomisinta tässä on se, että blogisti on laittanut teemalauseekseen "Eurooppalaisuus kukoistaa sananvapaudesta", ja rynnistää sitten sormi tanakasti pystyssä moittimaan yleisradiota siitä, että tämä on esitellyt (ainakin blogistin mukaan) vääränlaista uskonnollisuutta edustavan persoonan viime vuosisadan alkupuolelta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Olen nyt blogistin kanssa täysin samaa mieltä. Crowley edusti absoluuttista pahuutta, ja Ylen juttu teki henkilöstä positiivisen oloisen jutun. Mutta nykyään on, surullista kyllä, jotenkin väärin sanoa pahuutta pahuudeksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mielestäni Yle:n juttu Crowleystä oli neutraali, asiapitoinen ja mielenkiintoinen.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Jaahas. Vedän tässä nyt Hitler-kortin: olisiko Adolf Hitlerin elämää koskevan artikkelin julkaiseminen tämän "ylistämistä"? No näitä riittää.

Ylen kirjoitus käsittelee Crowleytä uskonnonfilosofisena merkkihahmona, jolla oli aikanaan ja edelleen merkittävää kulttuurista merkitystä.

Itsekin tutustuin Crowleyn teksteihin 1990-luvun lopulla ja ylläpidon noina Internetin alkuaikoina arkistoa okkultistisista teksteistä, mukaan lukien siis ehkä useimmat Crowleyn teksteistä.

Kuten Ylen artikkelissa todetaan, Crowley ei ollut "saatananpalvoja", vaikka käyttikin kristilliseskatologista symboliikkaa "Peto 666" ja niin edelleen. Kannattaa huomata, että Crowley oli ottanut vaikutusta gnostilaisuudesta, jossa abrahamilainen Jahve on sokea jumala, joka näkee vain itsensä ja oman luomakuntansa, mutta ei korkeampaa totuutta.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Juttu oli neutraalihko. Aleister Crowleysta liikkuu paljon erilaisia huhupuheita ja hänen nimensä yhdistetään mm. Luciferia palvoviin salaseuroihin. Kristillisissä piireissä miestä pidetään pahan ruumiillistumana. On totta, että miehen suosimat opit ja käytännöt ovat hyvin kaukana kristillisyydestä tai mistään normaalina ja tervehenkisenä pidettävästä oppi- ja moraalijärjestelmästä. Kapinamielisiä ja sopeutumattomia henkilöitä tämmöiset opit tietenkin kiinnostavat. Yksi suosittu salaliittoteoria on, että Crowleyn edustamat uuspakanalliset oppi- ja rituaalijärjestelmät on omaksuttu juurikin globaalin taloudellisen ja poliittisen järjestelmän huipulle kiiivenneessä portaassa, jossa monet ihmiset mieltävät itsensä huikeasti muita ihmisiä parempina ja tarvitsevat näkemyksilleen filosofis-uskonnollis-rituaalisen perustan.
Juuri tämä tekisi miehestä niin vaarallisen, koska hänen oppinsa olisivat edistämässä maailmanlaajuisen eliitin vallanhimoisia, demokratian ja ihmisoikeuksien vastaisia pyrkimyksiä

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

>>Yksi suosittu salaliittoteoria on, että Crowleyn edustamat uuspakanalliset oppi- ja rituaalijärjestelmät on omaksuttu juurikin globaalin taloudellisen ja poliittisen järjestelmän huipulle kiiivenneessä portaassa<<

Kas, taas tämä surkuhupaisa Illuminati-foliohattuilu? Suosittu se ei kuitenkaan liene, koska siihen oikeasti uskonee vain se kohtuullisen rajallinen osa suomalaisista, joiden kohdalla mielenterveydenhoitojärjestelmämme on täysin pettänyt.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Itse asiassa Vapaamuurareilla on hieman samantapaisia oppeja. En kumminkaan osaa ihan suoralta kädeltä rinnastaa. Ja Vapaamuurarit ovat ihan oikieasti olemassa, eivät vain mielikuvitusta.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Gnostilainen Seura opastakoon Juha Riipistä vapaamuurariuden ja crowleyismin syövereihin:
https://www.gnosis.fi/historia/gnostilaiset_kirkot...
Crowleyn perkeleelliset opit sulautuvat samaan kategoriaan vapaamuurarien ja muiden pakanallisten riivaajaoppien kanssa.

_____________________________________________________

Vuoteen 1904 mennessä Kellner ja Reuss olivat saaneet valmiiksi uuden, vapaamuurariutta muistuttavan, mystisen 12-asteisen järjestelmän ja perustaneet järjestön, jolle he antoivat nimeksi Ordo Templi Orientis, OTO ("Idän Temppelin Ritarikunta"). Järjestön ensimmäisen "triadin" asteisiin (I°-IV°) sisältyi aineksia swedenborgilaisuuden ja va­paamuurariuden alem­mista asteista, mukaan lukien Eenokin Pyhä Royal Arch ja Jerusalemin Prinssi. Toisen "triadin" asteisiin (V°-VII°) sisältyi aineksia vapaamuu­rariuden Muinaisen ja Oikeutetun Riitin 18°:sta ja 30°:sta sekä Socie­tas Rosicruciana -asteista. Kolmannen "triadin" asteisiin (VII°-XII°) sisältyi aineksia Illuminaateista ja muista mystisistä järjestöistä.

Ordo Templi Orientis (OTO) -järjestön oppirakennelmaan sisällytettiin myös oppi "Theleman laista", jonka englantilainen kirjailija ja salatieteiden harrastaja Aleister Crowley (1875–1947) oli kehitellyt.

Ordo Templi Orientis (OTO) piti vielä 1910-luvulla itseään vapaamuurarillisena järjestönä ja vapaa­muu­rareille myönnettiin jäsenyys OTO:n eri asteisiin suoraan heidän omaamansa vapaamuurariasteen mukaan. Ne henkilöt, jotka eivät olleet vapaamuurareita – muun muassa kaikki naiset – joutuivat läpikäymään kaikki OTO:n astevihkimykset normaalisti.

_____________________________________________________

Juha Riipiselle tiedoksi, että tosiasiassa kehotan ottamaan vastaan ainoan pelastavan evankeliumin, sen ainoan, jonka Jeesus Kristus Nasaretilainen meille ilmoittaa.
"Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman."

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #28

Tietysti vapaamuurareita on olemassa, mutta eivät he edusta mitään "Crowleyn oppeja". Vapaamuurarit ovat niitä vanhempi, eräällä tapaa vanhan ammattikiltajärjestelmän jatke.

Tämän ajan taloudellisen ja poliittisen järjestelmän huippu ei tarvitse mitään rituaaleja tai salaseuroja asemaansa pönkittämään. Ei tarvitse, vaikka joku yksittäinen taho sellaisiin kuuluisikin.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #29

"Nykyaikaisen vapaamuurariuden katsotaan syntyneen vuonna 1717" eli onhan se vanhempaa perua kuin Aleister Crowley (1875–1947) ja hänen Thelema-uskontonsa.

Mutta huom. "Ordo Templi Orientis (OTO) piti vielä 1910-luvulla itseään vapaamuurarillisena järjestönä ja vapaa­muu­rareille myönnettiin jäsenyys OTO:n eri asteisiin suoraan heidän omaamansa vapaamuurariasteen mukaan."

Ja edelleen: "Brittiläisestä okkultistista Aleister Crowleysta tuli OTO:n johtaja vuonna 1922. Hänen johdollaan OTO järjestäytyi Crowleyn perustaman Thelema-uskonnon keskeisten periaatteiden mukaisesti."

Ei siis ole epäilystä, etteikö Crowley ja hänen uskontonsa olisi ollut sidoksissa nimenomaan vapaamuurariuden kanssa samantyyppiseen magiaan ja okkultismiin. Crowley vain oli rituaaleissaan ilmeisesti avoimempi kuin tiukasti sisäänpäin kääntynyt vapaamuurarien rituaalikerho.

Missä määrin vapaamuurarit sekä Crowleyn seuraajat ovat nykyisin mukana maaimanlaajuisessa hallitsevassa eliitissä, siitä ei kannata sanoa mitään varmaa. Mutta Juha Riipiselle kiitos erittäin maltillisesta vastauksesta; olin varautunut tulisempaan palautteeseen. :)

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #30

Taitavat ne vapaamuurarien rituaalit kuitenkin olla jotakin ihan muuta kuin huumehöyryisiä seksibileitä tai saatananpalvontaa :-)

Wikipedian mukaan OTO ei ole vapaamuurarijärjestö, ei ole koskaan ollutkaan vaikka alkujaan siihen pyrkikin ja otti jäsenikseen vapaamuurareita. Ja alkuperäinen OTO ei liioin näytä olleen samanlainen kuin Crawleyn.

Sinänsä vapaamuurarien toiminnan luonne ei minua kiinnosta, eikä minua häiritsisi sen mahdollisesti okkultistinen luonnekaan. Ihmettelen vain, miksi kukaan ei kanna huolta evankelisluterilaisen kirkon okkultismista.

Uskontojen merkitys on ainakin talouselämän eliitin parissa näyttää ohenevan jatkuvasti. Poliittisen eliitin puolella asia on enemmän kiinni maasta.

***

En yleensä viitsi vastata käännytysyrityksiin. Yritän muistaa, että niitä tekevät ihmiset eivät minua tunne, ja heillä saattaa olla vielä oikaisemattomia luuloja omasta uskonnostaan.

Toimituksen poiminnat