AbdullahNassir Eurooppalaisuus kukoistaa sananvapaudesta

Helppo ratkaisu Pohjois-Korean kriisiin

Pohjois-Korea on pelännyt Yhdysvaltain hyökkäystä maahansa Korean sodan päättymisestä asti eli vuodesta 1953. Nopein ratkaisu kriisiin on että USA lopettaa uhkailun jolloin Pohjois-Korea menettää vihollisensa. Rauhanneuvottelut Etelä-Korean ja Pohjois-Korean välillä voivat alkaa uudestaan. Jimmy Carter voisi auttaa nykyisen kriisin purkamisessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Naulan kantaan.

(Tarkkaan ottaen Korean sota ei ole päättynyt -- rauhansopimusta ei ole koskaan solmittu, vaan on vain tehty aselepo vuonna 1953.)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jos USA lopettaisi Pohjois-Korean uhkailun eikä puhuisi puolustavansa liittolaisiaan, tuskin P-K lopettaisi ydinaseohjelmaansa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ei varmastikaan lopettaisi. Mutta ydinaseiden olemassaolo sinällään ei ole ongelma. Ongelma on ydinaseiden käyttö.

Niin kauan kuin USA (liittolaisineen) ei hyökkää Pohjois-Koreaan, Pohjois-Korea ei käytä ydinaseitaan, ja käyttämättöminä ne ovat yhtä harmittomia kuin minkä tahansa muun ydinasevallan ydinaseet.

Paljonko mediassa voivotellaan sillä, että Intialla ja Pakistanilla on ydinase? Oikeasti ei kyse ole maan aseistuksesta, vaan yhteiskuntajärjestelmästä. USA:ta hiertää se, että muutama kansa maailmassa haluaa järjestää yhteiskuntansa sosialistisiksi ja tällöin ne eivät ole kapitalistien ostettavissa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tuskin USA:a ja Trumpia harmittaa se, että Pohjois-Korean yhteiskuntajärjestelmä on kommunistinen diktatuuri. Päinvastoin. On hyvä, että meillä on vertailukohta tai oikeammin varoittava esimerkki. USA:n uhkailu koskee mielestäni sitä, että jos aloitatte sotatoimet, teidän (P-K) käy hyvin huonosti. Siitä sodasta Kiina ja Venäjä pysyisivät erossa ja lopputulos on niin itsestään selvä, että sitä on turha edes kertoa.

Miksi sitten ydinasemaista, Pakistanista ja Intiasta, USA ei ole huolissaan? Oletko huomannut näiden maiden ulkopoliittisissa lausunnoissa joitakin eroja verrattuna Pohjois-Koreaan?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Niin, toinen vaihtoehto olisi että Pohjois-Korean idioottimainen johto eroaisi ja päästäisi YK:n tutkimaan kansanmurhia, kidutuksia ja muita ihmisoikeusloukkauksia.

Kolmas, että Pohjois-Korea alkaisi noudattaa YK:n päätöksiä.

Neljäs, Pohjois-Korea lopettaisi uhkailunsa ja rakettien ampumisen toisen valtion yli.

Helppoahan tämä, jos lähdetään siitä että myös Pohjois-Korealla on jotain vastuuta. Jenkit tuskin ovat tahallaan tappaneet ihmisiä nälkään Pohjois-Koreassa, kiduttaneet tai vanginneet ihmisiä siellä laittomasti taikka ampuneet maassa raketteja. Ainakaan viime aikoina.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Irak (muiden muassa) yritti tuonsuuntaista myönnytyspolitiikkaa, mutta se ei auttanut.

The Democracy World Tour

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Pohjois-Korea aloitti Korean sodan 25.6.1950. Kim Il Sung lähetti joukkonsa 38. leveyspiirin yli Etelä-Korean puolelle.

Eikö Etelä-Korealla ole suurempi syy pelätä hyökkäystä?

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

E-Korea on kapitalistinen,joten sinne tuleekin hyökätä,,se on tiedostavan punakaartin etujoukon tehtävä,,Koreat yhtenäisiksi,,P-Korean johdolla,,se on näiden ex-stallareiden unelma,,mutta siihen se jääkin,,unelmaksi !(onneksi)

Tomi Vaalisto

Pohjois-Korea yritti kommandoiskulla tappaa Etelä-Korean presidentin 1968 ja 1975 Etelä-Vietnamin luhistuessa kommunismin alle Kim Il Sung olisi halunnut hyökätä uudelleen Etelä-Koreaan, mutta nyt Kiina ei hyväksynyt suunnitelmaa.

Kommunistisen diktatuurin uhreina Pohjois-Koreassa on kuollut noin 2 miljoonaa ihmistä, mikä on enemmän kuin Itä-Euroopassa lukuunottamatta Neuvostoliittoa (siellä kuoli 20 miljoonaa)

Toimituksen poiminnat